Novice

ANGAŽIRANJE MLADIH NOGOMETAŠEV IZ GANE

Kljub temu, da je sezone že konec, do začetka nove pa nas loči še kar nekaj časa, v našem klubu ne poznamo počitka. V klubu smo se namreč odzvali na povabilo nogometne akademije Phar Rangers iz Acrre (Gana). Na Afriško celino se je odpravil pomočnik glavnega trenerja pri članski ekipi – Sanel Konjević. Tam je obiskoval tekme in treninge tamkajšnjih ekip. Glavni namen obiska v Gani je bil vzpostaviti sodelovanje za angažiranje mladih nogometašev.

Kljub temu, da je način dela v Gani povsem drugačen, kot smo ga vajeni v Evropi,  se je potovanje izkazalo za zelo koristno, kar nam je potrdil tudi Konjević: »Pot v Gano je bila nova in zelo zanimiva izkušnja. Imel sem priložnost spoznati način dela pod povsem drugačnimi pogoji kot smo jih vajeni v Evropi. Čeprav so pogoji za delo težji, lahko trdim, da gre za zelo talentirano nogometno okolje. Prepričan sem, da bomo že letošnje poletje vzpostavili konkretno sodelovanje, ki bo klubu omogočilo angažiranje mladih, talentiranih nogometašev iz Gane.«

 V klubu že z nestrpnostjo pričakujemo pričetek priprav. Prepričani smo, da bo tudi potovanje in nabiranje izkušenj na Afriški celini še dodatno pripomoglo k rasti našega kluba.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO