Novice

Borut Smolnikar

Borut Smolnikar: “Kot ekipa verjamemo v to kar delamo!”

S trenerjem kadetske ekipe, Borutom Smolnikarjem, smo se pogovarjali o njegovih vtisih po koncu jesenskega dela sezone in načrtih za kar se da uspešen boj za novimi točkami v nadaljevanju 1. SKL. 

Borut Smolnikar je vodenje selekcije U17 prevzel v devetem krogu tekmovanja, ko je na trenerskem mestu nasledil Dušana Balutta.

Borut Smolnikar

Borut smolnikar – trener selekcije U17

Za vami je prva polovica sezone, ki jo zaključujete na repu lestvice 1.SKL.  S sedmimi točkami trenutno zasedate predzadnje mesto. Kakšni so tvoji prvi vtisi po zaključku jesenskega dela?

Gre za zelo zahtevno tekmovanje najboljših ekip v Sloveniji. Dejstvo, da je ekipa ND Gorice, kluba z dolgoletno prvoligaško tradicijo, na zadnjem mestu pove veliko o težavnosti lige. Prvi vtis je, da smo v takšno tekmovanje vstopili premalo pripravljeni. Položaj na lestvici žal to potrjuje.

 Se ti zdi preskok iz 2. v 1. ligo velik? Kje je opaziti največjo razliko med igro v 2. in 1. ligi, v kateri Radomljani letos nastopajo prvič.

Preskok je ogromen. Največja razlika je v organiziranosti lige, infrastrukturi v katerih delujemo klubi 1.lige, znotraj same igre pa v tempu in dinamiki igre ter individualni kvaliteti posameznikov. Če je bilo v 2.ligi za končni uspeh potrebno odigrati cca. 10-12 “pravih” tekem pa smo tu prisiljeni vsako od tekem odigrati na najvišjem možnem nivoju. To zaenkrat za določene igralce predstavlja (pre)visoko oviro.

Katere so tiste pozitivne lastnosti ekipe U17, ki jih je vredno omeniti? Kje še vidiš rezerve?

Ko sem v 9. krogu prevzel vodenje kadetske ekipe sem se zavedal, da nas čaka vse prej kot lahko delo. Po dobrih 2 mesecih našega sodelovanja lahko rečem, da je zagotovo pozitivno dejstvo, da kot EKIPA verjamemo v to kar delamo ter da se v tem vidi napredek in razvoj. Rezerve? V prvi vrsti individualno delo ter fizična priprava igralcev v pripravljalnem obdobju. Ko bomo na tem področju dosegli želeni nivo, sledi v drugi fazi odpravljanje individualnih tehnično-taktičnih pomanjkljivosti igralcev. Tretjo fazo bomo namenili uigravanju ekipe.

Na kakšen način boste skušali digniti nivo igre, s katerim bi si lahko zagotovili želeni obstanek v 1. ligi? Se lahko v spomladanskem delu nadejamo kakšnih okrepitev?

Kot ekipa smo nivo v zadnjem obdobju že dvignili in sama igra ni največja težava naše ekipe. Problem je, da se igralci prevečkrat obremenjujejo z lestvico in obstankom v ligi. Igralci morajo v glavah dvigniti nivo razmišljanja o nogometu, se določenim slabim navadam izogibati ter začeti razmišljati kot igralci 1.lige. Potem lahko tekmujemo proti igralcem v 1.ligi.

U17 ( Borut Smolnikar)

Katera tekma se ti je najbolj vtisnila v spomin in zakaj?

Zagotovo tekma z NK Mura, kjer smo s dosegli prvo zmago! Takrat smo s fanti tudi rezultatsko dobili potrditev, da ob pravem razmišljanju SMO in ZMOREMO!


Borutu želimo veliko volje, motiviranosti  in uspehov v nadaljevanju sezone. Verjamemo, da bodo fantje po svojih najboljših močeh izkoristili pripravljalno obdobje, ter se v drugi del sezone pognali kot pravi prvoligaši.

Saj hočemo, zmoremo in smo!

~RUMENI BOJEVNIKI~

Besedilo: Gala A.R.