Novice

Dušan Balutto

DUŠAN BALUTTO: “NAJPOMEMBNEJŠA JE PRAVA KEMIJA ZNOTRAJ EKIPE”

Trener selekcije U15, Dušan Balutto, nam je zaupal svoje občutke po koncu jesenskega dela sezone. Njegovi varovanci so prvo polovico sezone, s skupno zbranimi 28 točkami, zaključili na 2. mestu 1. lige MNZ Ljubljana, kjer zgolj za tri točke zaostajajo za trenutno vodilno ekipo NK Dren – Vrhnika.

Dušan  je vodenje selekcije U15 prevzel v desetem krogu tekmovanja, ko je na trenerskem mestu nasledil Boruta Smolnikarja.

Dušan Balutto

Dušan Balutto

Za vami je prva polovica sezone, ki jo zaključujete na 2. mestu. Pred vami je, s tremi točkami prednosti, le ekipa NK Dren-Vrhnika. Kakšni so vaši prvi vtisi po zaključku jesenskega dela?

Kratek čas sem z ekipo U15, tako da smo še v dobi adaptacije, saj se s fanti še spoznavamo. Tako jaz njih, kot oni mene. Upam, da nam bo uspelo ustvariti pravo kemijo znotraj moštva, kar mi je najpomembnejše.

Katere so tiste pozitivne lastnosti ekipe U15, ki jih je vredno omeniti? Kje še vidiš rezerve?

Vsaka ekipa ima svoje pozitivne lastnosti in pa druge, ki ti kdaj ne pomagajo. Fantje so v tej starosti šele dobro začeli spoznavati veliki nogomet in mogoče si kakšno stvar razložijo kdaj malo po svoje. Vem pa, da imajo radi šport in se hočejo čim bolj nogometno razviti in osvojiti zakonitosti nogometne igre, zato jim moramo pri tem pomagati. V garderobi znamo narediti dobro pozitivno vzdušje, ter se znamo pogovoriti o perečih temah. So pa prehitro zadovoljni na igrišču, zato tu vidim še veliko rezerve.

Ekipa U15 (sezona 2017/2018)

Na kakšen način boste skušali še izboljšati svojo igro? Kakšni so cilji za drugo polovico sezone? Se lahko v spomladanskem delu nadejamo kakšnih okrepitev?

Obračamo se k osnovam, ki so temelj za druge vsebine. V kolikor bodo hoteli prisluhniti in redno vaditi bodo lahko napredovali ter se razvili. Ekipa U15 (l.2003) je sestavljena iz  domačega jedra in jedra igralcev, ki prihaja iz Komende. Glavni izziv v sezoni nam predstavlja, kako te igralce karakterno povezati v pravo ekipo, tako da si bodo pomagali na igrišču in borbali eden za drugega. V kolikor bomo bolj začeli uporabljati svojo glavo imamo veliko okrepitev znotraj ekipe!

Katera tekma se ti je najbolj vtisnila v spomin in zakaj?

Šele spoznavam ekipo in sem jih vodil premalokrat, da bi se mi katera od tekem posebno vtisnila v spomin.

Dušanu  in celotni ekipi U15 želimo veliko uspehov v nadaljevanju sezone.

Hočemo, zmoremo in smo!

~RUMENI BOJEVNIKI~

Besedilo: Gala A.R.