Novice

u13 osvojili tretje mesto

Ekipa U13 osvojila odlično tretje mesto!

Naši mlajši dečki, pod vodstvom trenerja Matica Robide in Vida Kršmanca, so v soboto ponovno odlično zastopali barve našega kluba in osvojili tretje mesto na Turnirju mladih, ki ga je organiziral Klub malega nogometa Bakovnik. Turnirja se je udeležilo 16 ekip.

Rumeni bojevniki so v soboto v boj poslali kar dve ekipi – NK Radomlje A in NK Radomlje B.  Ekipa A je dobila svoje mesto v skupini B, kjer se je pomerila proti ekipam ND Slovan B, NK Krim in ŠD Vir A. Ekipa NK Radomlje B pa je nastopala v skupini D in v skupinskem delu odigrala tekme proti ND Slovan A, ND Idrija in ŠD Vir B.

Že na samem začetku turnirja so rumeni bojevniki pokazali borbenost, povezanost in željo po zmagi. Ekipa NK Radomlje A je dobila vse tri tekme v skupini in se tako uvrstila v četrtfinale, kjer je premagala ND Idrija ter si s tem zagotovila svoje mesto med najboljšimi štirimi ekipami.

V polfinalu so se pomerili z NK Domžale –modri, ki so bili tokrat za naše fante žal premočan nasprotnik. Ostal jim je še boj za tretje mesto, katerega so rumeni bojevniki dobili in ND Slovan A ugnali z rezultatom 2:1. Tekma je bila izjemno izenačena, v kateri so fantje dali resnično vse od sebe in se na koncu zasluženo veselili tretjega mesta na turnirju. Tako so ponosno dvignili osvojeni pokal in si nadeli medalje, vratar Žiga Popović pa se je razveselil tudi nagrade za najboljšega vratarja na turnirju.

Marcel Kobal in Žiga Popović

Marcel Kobal in Žiga Popović

Ekipa NK Radomlje B je, kljub dvema zmagama, izpadla v skupinskem delu, saj so v krogu treh ekip z enakim številom točk, na žalost potegnili najkrajšo.


IZJAVA TRENERJA
Matic Robida

          Matic Robida

“Na turnir smo odšli z dvema ekipama, z namenom, da vsi igralci dobijo priložnost za igro. Obe ekipi bi pohvalil za odlično igro, veliko borbenost, željo, predvsem pa za timski duh, ki so ga prikazali s tem, ko so navijali eni za druge, tekom celotnega turnirja. A ekipi iskrene čestitke tudi za odličen rezultat, nekoliko žal mi je le druge ekipe, ki je nesrečno izpadla, pa čeprav bi si svojo igro zaslužila preboj iz skupine.”


HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!


Besedilo: Gala A.R.