Novice

FANTASTIČEN UVOD V SPOMLADANSKI DEL

Kadeti in mladinci so z zmagama proti Gorici odprli spomladanski del prvenstva v 1. slovenski mladinski in kadetski ligi. Obe ekipi sta prikazali odlično igro in se iz Primorske zasluženo vračata s šestimi točkami in polno mero samozavesti pred nadaljevanjem prvenstva.

Prvi so se, ob 12:00, na igrišče podali kadeti, ki so že takoj pokazali, da si danes želijo zmage. Na začetku so imeli fantje nekaj težav s prilagoditvijo na naravno travo, saj so v zadnjem času ves čas trenirali le na umetni travi. Vendar je po začetnem otipavanju naša ekipa hitro pokazala zobe in v 17′ preko Edisona Destanija povedla. Takšen je bil tudi izid polčasa. V drugem polčasu se je nadaljevala izenačena in precej nervozna tekma. Veliko je bilo prerivanja in borbe za vsako žogo. Na obeh straneh je bilo še nekaj priložnosti za spremembo izida, vendar se do konca rezultat ni spremenil in ostalo je pri veliki in zelo pomembni zmagi naših rumenih bojevnikov.

17. krog 1.SKL
Igrišče pri Štantu, Miren

ŠD GORICA 0:1 NK KALCER RADOMLJE

Gledalcev: 100
Strelci: Destani Edison 17′
Kartoni: Židan, Adrović, Zore, Kerić, Petek

NK Kalcer Radomlje: Celar (V), Palamar, Petek, Kerič (Zore 72′), Adrović, Majcen, Kancilija (Korošec 75′), Marinko, Židan (Resanović Kvas 83′), Đuzić(K) (Juhant 80′), Destani

Za njimi so na travnato zelenico  stopili mladinci. Vreme je bilo zelo lepo, po dolgem času toplo, zato se je obetala odlična tekma. Mladinci so tekmo začeli silovito in že v 7′ se je tresla mreža domačih Goričanov. Zadel je najboljši strelec naše ekipe, Jure Perger. Tekma se je nadaljevala v dobrem tempu, naši niso dopustili domačinom veliko priložnosti in polčas se je končal z minimalnim vodstvom Radomljanov. V drugem polčasu še naprej odlična igra naših in v 59′ je udaril Matias Gomara, velika zimska okrepitev. Do konca tekme so rumeni bojevniki rutinirano zadrževali napade nasprotnika in tri točke so zasluženo osvojili naši fantje.

17. krog 1.SML
Igrišče pri Štantu, Miren

ŠD GORICA 0:2 NK KALCER RADOMLJE

Gledalcev: 100
Strelci: Jure Perger 7′, Matias Gomara 59′
Kartoni: Džafić

NK Kalcer Radomlje: Cerar (V), Latinčič, Kočar, Zabukovnik, Hribar, Perger (Stojanovič 91′), Agović (Civić 45′), Agić (Tracogna 75′), Džafić, Mohorko, Gomara (Kovačevič 65′)


IZJAVA TRENERJA:

Jani Pate

Jani Pate

»Čestitam fantom, da so po zelo mrzlem tednu danes na naravni travi odigrali pametno tekmo. To je bila izjemno pomembno zmaga za samozavest in nadaljevanje. Hvala predsedniku, da je bil s fanti na tekmi, tudi to je bil pomemben dejavnik, da so fantje zmagali. Čestitke fantom, ki so se žrtvovali za ekipo.«

Naši kadeti in mladinci so vsem ljubiteljem kluba polepšali nedeljo in samo želimo si, da bi nas tako razveseljevali še naprej.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Tekst: Matic Robida