Novice

INTERVJU: ADEL HALILOVIĆ

Po tekmi proti nogometnemu klubu Bravo smo se pogovarjali z Adelom Halilovićem. Fantom, ki je svojo kariero začel pri Red Bull Salzburgu, ob tem pa je v preteklosti nastopal tudi za mlado reprezentanco Bosne in Hercegovine. Zanimivosti, ki nam jih je zaupal, si lahko preberete spodaj.

  1. V letošnji sezoni si debitant v članskem moštvu. Kako vidiš naš klub in njegovo delovanje?

V nogometni klub Radomlje sem prišel zato, ker sem videl, da je zelo ambiciozen klub v katerem se ves čas dela zelo profesionalno. Za mladega nogometaša je najpomembnejše, da ima vrhunske pogoje za trening, saj se bo le tako lahko razvil v boljšega igralca. Vse to pa nam ta nogometni klub tudi omogoča in ponuja.

  1. Pred tem si igral v bosanski in avstrijski ligi. Kakšna je razlika med temi tremi ligami?

Pred tem sem igral v drugi avstrijski in prvi bosanski ligi. V Avstriji se dajo ogromno poudarka na atletiki. Zelo je pomembno, da je igralec zelo močan in odlično fizično pripravljen. Avstrijska liga je posledično zelo čvrsta, z ogromno tempa. Liga v Bosni in Hercegovini je počasnejša, z veliko manj tempa. Igra se organizirano in samo na rezultat. Druga slovenska liga je malo drugačna. Igra ogromno mladih fantov, ki so še neizkušeni. Prav zaradi tega prihaja do velikega števila zadetkov. Vsi igrajo zelo napadalno. Je pa ta liga tudi izjemno izenačena. Vsak lahko premaga vsakega. Sedaj, ko sem igral že proti večini klubov v 2. SNL lahko potrdim, da je liga izjemno močna. Močnejša kot sem pričakoval. Radomlje so sigurno med najboljšimi tremi, tako po kvaliteti kot tudi po pogojih za delo. Prepričan sem, da bomo to še naprej dokazovali na igrišču.

  1. Kaj pričakuješ od te sezone – tako na klubskem kot na osebnem nivoju?

Še naprej pričakujem, da bomo kvalitetno in profesionalno trenirali in delali.  Treningi so resnično kvalitetni. Vidi se, da ekipa raste tako fizično kot psihično. Celotna ekipa si želi čim višjo uvrstitev na lestvici. Če bo to dovolj, da se uvrstimo v prvo ligo, pa bomo videli na koncu. Od sebe pričakujem in zahtevam 100% profesionalizem, da se do zadnje tekme borim in dajem vse od sebe. Na ta način bom klubu, ekipi in strokovnemu vodstvu pomagal do čim boljše uvrstitve.

  1. Kakšni so tvoji cilji v karieri?

Imam zelo visoke osebne cilje. Želel bi si, da v prihodnosti igram v eni izmed najboljših petih lig na svetu. Od malih nog delam za ta cilj. Prepričan sem, da se mi bo moj trud, predanost in disciplina nekega dne vrnila.