Novice

INTERVJU: ROBI JAKOVLJEVIĆ

  1. V nogometnem klubu Radomlje si že štiri sezone. Kako se je klub spreminjal in napredoval v tem obdobju?

V NK Radomlje sem že četrto sezono. Prišel sem, ko je klub prvič nastopal v prvi ligi. Moram reči, da se je od takrat veliko stvari spremenilo. V Radomljah so že dolgo časa pogoji za delo odlični, lahko pa rečem, da se iz leta v leto ti pogoji dvigujejo na še višjo raven in iz sezone v sezono klub zelo napreduje v vseh pogledih. Tudi če smo dvakrat izpadli iz prve lige, klub vseeno raste. Vsi smo se iz tega nekaj naučili in dobili nove izkušnje, še največ pa smo lahko odnesli igralci.

 

  1. Klub se je dvakrat uvrstil v prvo ligo. Čeprav je obakrat nekaj zmanjkalo, se zdi, da je klub na pravi poti.

Res je, dvakrat smo izpadli, klub pa je še vedno na pravi poti. Še vedno je želja vseh v klubu le tega dvigniti na čim višji nivo, kar se le da. Ko klubi izpadejo iz prve lige se večinoma zgodi ogromen padec, na žalost nekatere doleti takšna usoda, da “propadejo”. Na srečo vseh nas, se v Radomljah to ni zgodilo, za kar se lahko zahvalimo vodstvu kluba. Prvič smo se ekspresno vrnili nazaj v prvo ligo, tudi sedaj pa smo na zelo dobri poti.

 

  1. Razmere v klubu so torej urejene. Lahko rečeš, da imajo igralci odlično možnost, da tukaj napredujejo in razmišljajo le o nogometu?

Razmere v klubu so urejene. Vsi ki so povezani z nogometnim klubom Radomlje, se trudijo in delajo za ta klub. Vodstvo kluba, trenerji, navijači – vsi dajejo svoj maksimum. Igralci imamo tako odlične pogoje za napredovanje, saj smo lahko osredotočeni le na treniranje, kar je za igralce najbolj pomembno.

  1. V vsem tem obdobju se je zamenjalo nekaj trenerjev. Vsak ima svoj način dela, od vsakega pa igralec najbrž lahko vzame določene pozitivne stvari.

Predvsem v lanski sezoni smo zamenjali kar nekaj trenerjev. Vsak trener ima svoj pogled na igro, svoje zamisli in zahteve, od vsakega trenerja pa se lahko vzame veliko pozitivnega, saj se pri vsakem lahko naučiš  nekaj novega. Naloga nas igralcev je, da kar se da hitro sprejmemo trenerjeve zamisli in to prenesemo na igrišče

 

  1. Trenutni trener je Nermin Bašić. Gre za mladega strokovnjaka iz Bosne in Hercegovine. Kaj lahko poveš o njegovem načinu dela.

Je predvsem velik človek. Njegov način dela smo igralci zelo hitro sprejeli. Zahteva profesionalnost na in izven igrišča. Svoje zahteve nam prikaže zelo natančno, posledično pa nam ni težko razumeti in sprejeti trenerjevih zamisli. Trudi se okoli vseh igralcev, da bi vsi čim bolje napredovali in dosegali dobre rezultate. Mi pa se zavedamo, da moramo njegove zahteve prenesti na igrišče. Le tako bodo rezultati pozitivni.

 

  1. Sedaj smo že dobro zakorakali v novo sezono. Če štejemo tudi priprave, ste igralci skupaj že tri mesece. Ekipa se je močno spremenila. Nekateri igralci so ostali, priključili so se fantje iz mladinskega pogona, prav tako pa je prišlo nekaj novih igralcev.

V treh mesecih se je ekipa dobro spoznala in povezala med seboj. Vsi se razumemo in smo prava klapa. To se kaže tudi v garderobi, saj tam prevladuje odlično vzdušje. Veliko fantov je novih. Nekaj jih je prišlo iz mladinskega pogona, nekaj od drugod, prav vsi pa so se odlično vključili v ekipo, kar je zelo pomembno. Če hočemo biti pravi na igrišču, je vzdušje v garderobi zelo pomembno. Predvsem ko pride do kakšnih nezaželenih rezultatov – takrat se pokaže pravi obraz ekipe. Med seboj smo se dobro spoznali in smo radi skupaj. Uživamo v vsakem treningu.

 

  1. Sezona se ni začela povsem po vaših željah. Nekateri igralci so odšli tik pred začetkom prvenstva, sledil je remi proti Sežani in poraz proti Muri.

Tik pred začetkom prvenstva smo izgubili nekaj pomembnih igralcev, sledile so  tudi poškodbe. Prva tekma je vedno težka, ne glede na nasprotnika. Smo pa potem doživeli hud poraz proti Muri, vendar smo se na srečo pobrali in nato nanizali šest zaporednih zmag. Prav tukaj se je pokazal pravi obraz ekipe. Po slabem začetku smo se znali dvigniti in pravilno reagirati, kar je zelo pomembno. Tukaj igra veliko vlogo prava atmosfera v ekipi, ki je odlična.

  1. Ekipa se je potem pobrala. Nanizali ste šest zaporednih zmag v prvenstvu. Kaj je pripomoglo k tako dobrem nizu?

Kot sem že rekel – sigurno pravi obraz in vzdušje ekipe. Slab začetek nas ni presekal. Vedeli smo, da treniramo dobro. Trenerji so se maksimalno trudili okoli nas, igralci pa smo poskušali to čimprej prenesti na igrišče. Na srečo nam je kmalu uspelo, kar se tudi vidi po rezultatih zadnjih šestih tekem.

 

  1. Sezona bo še zelo dolga. Do kod lahko seže ekipa v letošnji sezoni?

Čaka nas še ogromno dela in dokazovanja. Druga liga je zdaj zelo močna, saj se veliko ekip bori za vrh lestvice. Igramo iz tekme v tekmo. Za vsako se posebej pripravljamo, saj vsako tekmo želimo zmagati in ob tem prikazati dobro igro in dati vse od sebe. Če bomo imeli takšno miselnost, se bomo sigurno borili za najvišja mesta in se nam ne bo potrebno obremenjevati z lestvico.