Novice

Jani Pate: “Ekipa je pozitivna in tekmovalna”

Po koncu jesenskega dela je bil čas, da smo s trenerjem mladinske ekipe naredili kratek povzetek o njegovi ekipi, pričakovanjih in vsem kar se je dogajalo od avgusta naprej v mladinski selekciji. Jani Pate je trener, ki je mladince prvič popeljal med slovensko elito in je eden najbolj zaslužnih za velik uspeha naše domače nogometne šole.

Mladinska ekipa je v svoji krstni sezoni v 15. krogih dosegla 3 zmage, 1 remi in 11 porazov, kar je skupaj naneslo 10 točk in trenutno zadnje mesto med prvoligaši. Kakšni so tvoji občutki po jesenskem delu prvenstva in ali si zadovoljen s prikazanim? So fantje izpolnili tvoja pričakovanja?

Žal pogled na lestvico v 1.SML ni prijeten in težko je govoriti o občutkih. Na določenih tekmah smo bili dobri, konkurenčni in si priigrali pozitiven rezultat, vendar nismo bili konstantni. Preskok iz druge lige je velik in kar nekaj fantov, ki so v lanski sezoni izstopali, te igrivosti ni preneslo naprej v višji rang tekmovanja.  Pričakovanja glede ekipe in  posameznikov so bila malo višja.
Katere pozitivne lastnosti ekipe bi izpostavil, s čim so te prepričali?
Ekipa se je odlično odzvala po začetnih treh porazih in nanizala  tri zmage. Za to jim čestitam. So pozitivni in tekmovalni.
Jani Pate
Ekipo si vodil na 15-ih tekmah, katera tekma se ti je najbolj vtisnila v spomin in bi jo na tem mestu izpostavil?
Izpostavil bi tekmo proti Gorici. Dosegli smo 1. zmago po začetnih treh porazih in sploh 1. zmago v prvi ligi. Ekipa je proti dobri ekipi Gorice pokazala pravo mero samozavesti in zasluženo smo osvojili tri točke.

Kaj po tvojem mnenju manjka ekipi, da ni osvojila še več točk? Kaj je tisto, kar nam vedno znova in znova zmanjka, da bi najboljše ujeli ali celo prehiteli?

Ekipa potrebuje okrepitve, to je sigurno. Žal nam poleti ni v celoti uspelo doseči tistega kar smo želeli. Da pa se bomo približali zgornjemu delu, potrebujemo čas in veliko dela.

Kakšni so cilji za prihodnost, kako pričakuješ drugi del sezone in ali si želiš, da bi se ekipa okrepila na določenem igralnem mestu?

Rezultati in cilji v spomladanskem delu sezone bodo definitivno odvisni od okrepitev. Upam, da bomo pri tem uspešni.

Janiju čestitamo za vse dosedanje uspehe, želimu mu še naprej veliko volje in pozitivnosti pri delu z ekipo. Upamo, da bodo mladinci po nekaj mesečnem premoru zaigrali še bolje in osvojili še nekaj več točk ter si tako priborili tako zaželjen obstanek v prvi ligi.

~HOČEMO, ZMOREMO, SMO!~

Tekst: Matic Robida