Novice

MLADINCI ZMAGALI ŠE DRUGIČ ZAPORED!

Odlični mladinci še drugič zapored zmagali v 1. slovenski mladinski ligi. Uspešen dan so zaokrožili kadeti, ki so remizirali in poskrbeli, da so Radomljani iz dvoboja proti nogometašem Mure odnesli nove štiri točke.

Tokratna prva postava kadetov je bila nekoliko spremenjena in v prvem polčasu smo spremljali precej izenačen obračun in nekaj priložnosti na obeh straneh. Potem pa je sledil pravi projektil Nika Fortune, ki je v 33. minuti zadel za 1:0. Žal prednost ni trajala prav dolgo saj so gostujuči nogometaši zelo hitro izenačili. Po napaki na sredini igrišča je z odličnim strelom v daljši kot zadel Jan Bruno Kralj. Polčas se je končal z rezultatom 1:1. Pričakovali smo zanimiv obračun v 2. polčasu in ga tudi dobili. Obe ekipi sta poskusili zadeti še enkrat in zmagati, vendar so bili strelci premalo natančni ali pa sta jih ustavila oba vratarja. Ostalo je pri rezultatu 1:1 in delitvi točk.

Radomljani so s tem zadržali stik s samim vrhom na kadetski lestvici, kjer s 17. točkami zasedajo izjemno 4. mesto. Na 2. in 3. mestu sta Maribor in današnji nasprotnik NŠ Mura, ki pa imata enako število točk, le boljšo gol razliko.

MLADINCI POTRDILI ZMAGO V CELJU

Po veliki prvi zmagi prejšnji teden v Celju, je bil pred mladinci nov izziv. Pričakali so Muro, ki so jo lani na zadnji tekmi sezone visoko premagali. Tekma se je začela zelo dinamično. Skorajda v prvem napadu so naši mladinci preko Đuzića prišli do lepe priložnosti vendar se je izkazal gostujoči vratar. V naslednjih minutah smo spremljali lep nogomet iz obeh strani. Na sredini je bilo veliko kombinatorike, tudi napadalci pa so nekajkrat dobro preizkusili sposobnosti vratarjev. V 25. minuti pa še en izjemen zadetek. Matevž Mavrič, ki prav danes praznuje rojstni dan, je odlično zadel z desnico in povedel domače nogometaše v vodstvo.

Na začetku 2. polčasa sta sledili dve izjemni priložnosti, po ena na vsaki strani. V obeh primerih sta se zatresli vratnici in obetal se nam je zanimiv 2. polčas. Domači rumeni bojevniki so še naprej odlično igrali in v 57. minuti je, po odlični podaji z leve strani, zadel Tim Idrizi in rezultat je bil 2:0. V nadaljevanju smo videli precej menjav na obeh straneh, pri gostih je Alen Adrejč prejel dva rumena kartona in Radomljani so do konca tekme dobro nadzorovali potek tekme in zasluženo vpisali nove 3 točke.

Zmaga je bila tudi lepo rojstnodnevno darilo trenerju Janiju Patetu in strelcu prvega gola, Matevžu Mavriču.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida