Novice

MRTVI TEK SE NADALJUJE!

Včeraj popoldne je bil na sporedu derbi 1. mnz lige U15 med RUMENIMI BOJEVNIKI in ND Slovan. Ekipi sta se razšli z neodločenim rezultatom 0:0 in tako ostajata skupaj na vrhu prvenstvene lestvice.

Ekipi, ki letos močno dominirata v ligi sta se pomerili na prvi izmed dveh letošnjih medsebojnih tekem. Pričakovali smo težko in napeto tekmo in tako je bilo tudi na zelenici. Domači fantje so poskušali prebiti dobro postavljeno obrambo Slovana, vendar jim to ni najbolje uspevalo. V 1. polčasu so imeli Radomljani tudi precej težav z visokimi žogami, ki jih je gostujoči branilec pošiljal na našo polovico. Nekajkrat so bili gostje precej nevarni iz prekinitev, vendar se je 1. polčas končal z začetnim izidom.

Tudi v 2. polčasu si strelci nikakor niso mogli pripraviti čistega strela. Branilci in vratarja so svojo nalogo dobro opravljali, domači napadalci so imeli tudi premalo podpore s strani ostalih soigralcev in ostalo je pri rezultatu 0:0 in delitvi točk. Ekipi, ki sta v prejšnjih 7. krogih skupaj zabili neverjetnih 101 golov, sta tokrat ostali pri ničli. Obe ekipi ostajata na vrhu z 22-imi točkami in mrtvi tek se nadaljuje.

Domači trener Dušan Balutto je po tekmi povedal:

Tekma med nami in ekipo Slovana je pomenila derbi za vrh v 1.MNZ- Lj. Tekma, ki bi v ligi lahko nagnila jeziček na eno ali drugo stran je odigrana. Videlo se je po kaj so gostje iz Slovana prišli. Da ohranijo celo kožo in iztržijo vsaj točko. Z naše strani sem pričakoval, da si bomo upali več odigrati preko vezne linije in da bomo po zadržani žogi na nasprotnikovi polovici šli z več igralci na njihovo zadnjo linijo. Tako pa smo se v zadnji tretjini preveč zapletali in se individualno odločali za reševanje akcij, ki pa so jih gostje s svojo agresivnostjo spretno prekinjali. Gostje iz Ljubljane so dosegli svoje in so bili z iztrženo točko prezadovoljnji. Ohranilo se je razmerje na vrhu in tako sta v ligi še zmeraj obe ekipi neporaženi.

Ekipa starejših dečkov se prihodnji teden odpravlja v Dobrovo, kjer se bodo pomerili z vedno neugodnimi Dolomiti.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida