Novice

NOVA ZMAGA KADETSKE EKIPE

V zaostali tekmi 3. kroga 1.sml in 1.skl smo bili v ŠP Radomlje priča novi zmagi kadetov, že 3. zaporedni v tej sezoni. Tudi mladinci so odigrali dobro tekmo, bili boljši nasprotnik vendar so se na koncu morali zadovoljiti z remijem.

V, za ta čas, izjemno vročem dnevu sta naši ekipi kadetov in mladincev gostili vrstnike iz Interblocka. Želeli smo si, da naši fantje na igrišču ne bi bili gostoljubni in to se je tudi zgodilo. Kadeti so začeli odločno in hitro povedli. Po “fliperju” v kazenskem prostoru je žogo v mrežo potisnil Vit Prusnik. Tudi v nadaljevanju so Radomljani nadzirali igro in si ustvarili še nekaj priložnosti. Za zanesljivo zmago je v 2. polčasu zadel Nedim Ljubijankić in kadeti so tako zabeležili še 3. zaporedno zmago v tej sezoni.

Za njimi so bili na vrsti še mladinci, ki so nastopili precej zdesetkani. A kljub nekaj manjkajočim igralcem so na igrišču imeli premoč, ki jo je kronal kapetan Mark Zabukovnik, ki je pred zadetkom zadel tudi vratnico. Po zadetku se razmerje moči ni spremenilo, je pa rezultat z izjemnim zadetkom izenačil Kristian Dakić. V drugem polčasu pa je sledila prava drama. Naši fantje so pritiskali in Zak Palek je izsilil 11-metrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Zabukovnik in rumeni bojevniki so ponovno vodili. Vodstvo je na žalost trajalo samo 3 minute, saj je ponovno izenačil Dakić, tokrat z glavo. Obe ekipi sta si želeli zmage, zato je bilo veliko priložnosti za zadetek. Zabukovnik je ponovno zadel vratnico, Radomljani so dobili še drugo 11-metrovko, ki jo je gostujoči vratar ubranil in v 83. minuti po roki v kazenskem prostoru so naši fantje dobili še neverjetno tretjo 11-metrovko na tekmi. Tokrat je odgovornost prevzel Agović, a tudi tokrat je bil vratar Krošelj uspešnejši in končalo se je z 2:2. Vratar gostov je bil zares veliki junak te dramatične tekme.

Na skupni lestvici kadetom in mladincem kaže dobro, saj s trinajstimi točkami zasedajo 7. mesto.

Danes je že nov trening in kadetska in mladinska ekipa se bosta dobro pripravili na tekmo z velikim Mariborom, ki bo v nedeljo na igrišču v Rogozi.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI!

Besedilo: Matic Robida