Novice

PRVI ČILENEC V SLOVENSKI NOGOMETNI LIGI

Pred začetkom spomladanskega dela prvenstva predstavljamo dva mladeniča, ki sta okrepila našo mladinsko ekipo. Matias Gomara, ki je prvi Čilenec, ki bo zaigral v slovenski ligi in Adnan Civić, ki je prvo profesionalno pogodbo podpisal že pri 16-ih letih.

V nedeljo se začne spomladanski del prvenstva v 1. slovenski mladinski nogometni ligi. Z nestrpnostjo ga pričakujemo tudi v Radomljah, kjer je ekipa dobila pomembni in zelo obetajoči okrepitvi.

Napad je okrepil Matias Gomara, 18-letni nogometaš iz Čila, ki se je kalil tudi v italijanski Primaveri. Nazadnje je nastopal za Everton v čilenski ligi. Ima tudi špansko državljanstvo, saj je večino otroštva preživel v Barceloni.

Druga okrepitev pa je Adnan Civić, prav tako 18-letni nogometaš bosanskega rodu. Pri 16-ih letih je prišel v FK Sarajevo in takoj podpisal profesionalno pogodbo. V tistih letih je veljal za enega bolj nadarjenih nogometašev, vendar ga je pri vzponu zaustavila huda poškodba kolena. Sedaj se bo poskusil dokazati v Radomljah in tako upravičiti svoj talent.

Oba nogometaša bosta tudi del članske ekipe in sta se klubu pridružila, da čim bolj pomagate mladinski ekipi, hkrati pa sta prepoznala odlične pogoje in strokovno delo, ki ga opravlja strokovni štab našega kluba.

IZJAVA TRENERJA:

Jani Pate

Jani Pate

»Oba fanta sta zelo dobra, tako karakterno kot tudi igralsko. Na pripravah sta se dobro ujela tudi z ekipo in menim, da bosta lahko veliko dodala našemu napadu, ki v jesenskem delu ni bil ravno najboljši.«

Obema novincema želimo veliko uspeha z ekipo in odličnih predstav v radomeljskem dresu.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Tekst: Matic Robida
Foto: Gala A. R. in Tomo Marinšek