Novice

RUMENI BOJEVNIKI BOLJŠI TUDI OD PTUJSKE DRAVE

Rumeni bojevniki so se danes odpravili na gostovanje na Ptuj, kjer so bili boljši od Drave. Potem, ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, so naši fantje v drugem polčasu pritisnili na plin in po zadetkih Cerarja in Ahačiča slavili z izidom 0:2.

Že od samega začetka tekme so bili rumeni bojevniki veliko boljši nasprotnik. Od prve minute naprej so ustvarjali pritisk na domača vrata, žal pa svoje odlične igre niso uspeli kronati z zadetkom. So pa zato domačini od 29. minute naprej imeli igralca manj na terenu. Hitri Matic Ahačić je pobegnil celotni Ptujski obrambi, Timoteju Mateju pa ni ostalo drugega, kot da ga zaustavi s prekrškom. Glavni sodnik Darjan Kovačič mu je takoj pokazal zaslužen rdeči karton. V drugi polčas so naši fantje vstopili še bolj odločno. To se jim je poplačalo v 71. minuti, ko so povedli. Po prekršku v kazenskem prostoru nad Demirčijem, je k žogi pristopil Anel Hajrić. Najstrožjo kazen je Aleksander Šeliga najprej obranil, odbito žogo pa je v gol pospravil Luka Cerar in popeljal Mlinarje v vodstvo. Tudi po doseženem zadetku so naši fantje nadaljevali z napadalnim nogometom, kar se jim je obrestovalo v 78. minuti, ko je svoj prvi zadetek v rumeno črnem dresu dosegel Matic Ahačič. Rumeni bojevniki so po drugem zadetku srečanje mirno pripeljali do konca in se veselili zaslužene zmage.

NK DRAVA : NK KALCER RADOMLJE 0:2

Adam, Jakovljević, Mornar, Jazbec, Halilović, Trdin, Cerar (Kimovec), Primc, Ahačič (Gomara), Demirči (Poglajen), Hajrić.