Novice

VIDEO: SEZONA JE BILA KOT NOČ IN DAN

Ob koncu sezone smo se s trenerjem mladincev Janijem Patetom pogovarjali o letošnjem letu, o vseh vzponih in padcih, ki jih je ekipa doživljala, o pričakovanjih za prihodnjo sezono in čisto za konec tudi o tem, kam se bo Jani odpravil na zaslužen dopust.

 

Tekmovalni del sezone je zaključen in če potegneš črto, si zadovoljen s sezono?

“Cilj je bil dosežen in moram reči, da so fantje spomladanski del odigrali fantastično. Na zadnji tekmi nam je uspelo proti Muri zmagati in obstati v ligi. Fantje so z dobro igro zbrali dovolj točk in skupaj s kadeti ostali v ligi. “

Če se vrnemo na zadnjo tekmo proti Muri. Že pred tekmo ste vedeli, da je potrebno za obstanek še premagati mladince Mure. Kaj ste rekli fantom v garderobi pred tekmo?

“Z ekipo smo se že prej dogovorili, da bomo odigrali na zmago, ne glede na rezultat kadetov. Fantje so šli zelo hrabro v tekmo in že v prvem polčasu povedli s 4:0 in potem je bila tekma rešena.

Kaj se je zgodilo pozimi, da je bilo spomladi toliko bolje?

“Fantje so vedeli, da jih čaka težka naloga in da morajo že od prve tekme v Novi Gorici igrali bolj pogumno in bolj odločno. Po poškodbi se nam je pridružil Mark Zabukovnik, čigar odsotnost se je močno poznala, dobili smo odlično okrepitev v Čilencu Matiasu Gomari Zamoranu. Cela ekipa je igrala bolje in zato smo dosegli 7 zmag. Na tem mestu fantom čestitam, da so igrali z glavo, da so bili res pravi na igrišču, ker so bili ves čas pod pritiskom obstanka v ligi. Bolje smo odreagirali kot ostale ekipe in zasluženo ostali v ligi.”

Tudi v prihodnji sezoni boste vodili ekipo v prvi slovenski mladinski ligi. Kakšni so cilji?

“Ostati moramo skromni, ne smemo podcenjevati novih prvoligašev. Ponovno moramo sestaviti dobro ekipo, lažje nam bo, ker so kadeti, ki sedaj prihajajo v mladince, prvo ligo že igrali in zato točno vemo kaj nas čaka. Cilj sigurno ne bo obstanek v ligi ampak biti varno nekje na sredini prvenstvene lestvice.”

Kako bi opisali to ekipo z dvema besedama?

“To je morda malo omejujoče ampak za jesenski del bi rekel noč, spomladanski pa zelo jasen dan.”

Za konec pa še… Kam greste na dopust?

“Zadnja leta malo kombiniram, malo morja in malo hribov. Če bo možnost, bom šel do Grčije, kjer sem včasih igral, če ne pa z ženo malo na morje in malo v hribe potem pa nazaj v Radomlje.”

Janiju želimo lep dopust in naj se vrne spočit in pripravljen na novo sezono.

HOČEMO, ZMOREMO, SMO – RUMENI BOJEVNIKI

Avtor: Matic Robida